Home / Bronkhorst / Rijden onder invloed met ongeldig verklaard rijbewijs

Rijden onder invloed met ongeldig verklaard rijbewijs

BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 40-jarige man uit Doesburg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man bleek in 2000 ongeldig te zijn verklaard.

Agenten zagen de man rond 01.50 uur rijden op de Cromhoutstraat in Doesburg. Agenten hielden de auto aan, omdat de verlichting van de auto defect was. Toen de agenten de man aanspraken roken zij een alcohollucht. Een blaastest bevestigde dat de automobilist onder invloed was van alcohol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij bijna 1.7 promille blies. Dit is ruim drie keer het toegestane promillage voor ervaren bestuurders. Naast de defecte verlichting, bleek ook dat de APK van de auto was verlopen. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.