Extra maatregelen brandveiligheid Lorentzhuis

VELP – Stichting Innoforte, verantwoordelijk voor het Lorentzhuis, treft extra maatregelen om het veilig wonen op deze locatie in Velp te verbeteren. Innforte volgt hiermee het advies van de gemeentelijke brandweer op. “Wij hechten zeer aan een veilig woonklimaat voor al onze bewoners. Het is vanzelfsprekend dat wij in deze onze verantwoordlijkheid nemen”, aldus Christel Welling van de Raad van Bestuur van Innoforte.

Een gebruiksvergunning volgens de huidige normen van wet- en regelgeving voor het Lorentzhuis kan niet verstrekt worden, gezien de bouwkundige staat van het pand. Een pakket met maatregelen om de brandveiligheid te verbeteren is maandag naar buiten gebracht door wethouder Ron König en de heer Welling.
Het personeel gaat meer avond- en nachtdiensten draaien en de wand tussen de appartementen van de bewoners en de gangen wordt voorzien van brandwerend materiaal. Ook wordt de scheidingsconstructie rondom het trappenhuis aangepast zodat er minimale weerstand komt tegen branddoorslag en brandoverslag van dertig minuten. Op deze manier is er een half uur langer de tijd om te evacueren. Daarnaast wordt de brandmeldinstallatie niet meer eenmaal, maar tweemaal per jaar geïnspecteerd.
Met deze extra maatregelen is een investering van een ruime ton gemoeid. Zolang deze maatregelen nog niet uitgevoerd zijn, handhaaft Innoforte de opnamestop die op verzoek van burgemeester Petra van Wingerden ingesteld was. Daarna houdt Innoforte zich aan een opnamecapaciteit van 103 personen, zoals in 2007 afgesproken was.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.