Herinrichting tuin Jachthuis Sint Hubertus

HOENDERLOO – In oktober is er een start gemaakt met de herinrichting van de omgeving van Jachthuis Sint Hubertus in het Nationale Park De Hoge Veluwe. De ingreep heeft het doel om terug te gaan naar de kracht van het oorspronkelijke ontwerp van Berlage. De oorspronkelijke lay-out van de vijverpartijen bij Sint Hubertus wordt hersteld. De rietoevers worden weggehaald en het wandelpad langs de oeverlijn van de vijver wordt hersteld. Ook de in een latere periode toegevoegde houten brug wordt weggehaald. Daarnaast wordt een deel van de rododendrons en de meidoornhaag verwijderd. Ook verdwijnt de vaste plantenborder in de huidige vorm. Daarvoor in de plaats komt beplanting van heesters en coniferen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.