Brummense golfers winnen NK

BRUMMEN – De Brummense golfers Sjoerd Agricola (links) en Kars Grouwstra (rechts) zijn zondag met het eerste jeugdteam van de Lochemse Golfclub de Graafschap landskampioen geworden.

Als poulewinnaar in de eerste klasse van de jeugdcompetitie moest het jeugdteam van de Graafschap het opnemen tegen het jeugdteam van de Koninklijke Haagsche Golfclub. De spannende strijd vond plaats bij de Heemskerkse Golfclub o.l.v. de Brummense Captain Kars Grouwstra, Tristan Koenders uit Wierden, Simon Simonse uit Doetichem en Sjoerd Agricola uit Brummen.

Op zaterdag werd de polderbaan verkend en de tactiek besproken. Voor beide teams was het karakter van de golfbaan heel anders dan de thuisbasis. De waterhindernissen bleken een obstakel waar het Lochemse team evenwel uitstekend mee overweg kon.
De eerste negen holes ging de strijd gelijk op en was de spanning te snijden. Kars Grouwstra had al redelijk snel de overmacht op zijn tegenstander, maar Simon Simonse liet op de eerste 9 holes wat steken vallen. Op de tweede 9 holes speelde Simon echter de sterren van de hemel en kon al op de 17e hole de overwinning op zijn naam zetten. Tristan Koenders speelde sterk in het eerste deel van de wedstrijd, maar moest later wat punten inleveren. Gelukkig kon hij op de 18e hole toch nog winst naar zich toetrekken. Ook Sjoerd Agricola had een moeilijke start, maar kon met zijn aanvallende spel goed terug komen. Als laatste flight werd bij de 17e hole al duidelijk dat de overwinningsschaal voor de vijfde keer in de geschiedenis naar de Lochemse Golf club de Graafschap kon worden gebracht.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.