Home / Velp / Nader onderzoek naar mogelijke explosieven in de Geërfdenwei

Nader onderzoek naar mogelijke explosieven in de Geërfdenwei

VELP – De gemeente Rheden start in de week van 20 oktober met nader onderzoek in de geërfdenwei in Velp. Het terrein is altijd in gebruik geweest als weidegrond daarom is in de bodem weinig geroerd. Omdat de gemeente Rheden oorlogsgebied is geweest in WOII is het gebruikelijk om goed vooronderzoek te doen naar ongebruikelijke materialen in de bodem. Dat onderzoek is begin oktober uitgevoerd en daarbij zijn meer verstoringen gevonden dan van tevoren gedacht. Deze verstoringen bestaan uit metalen voorwerpen en licht explosieve materialen. Omdat veiligheid voorop staat, is uitgebreider onderzoek en reiniging van de bodem noodzakelijk.
De komende weken vindt er uitgebreid bodemonderzoek plaats. Een deel van het toekomstige park wordt tot een halve meter diepte opgeschoond. Deze grond wordt gezeefd zodat de grond die straks in het park ligt schoon is.

Tel. 026 – 4976911 (D. de Rooij)
E-mail. d.derooij@rheden.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.