Speeltuin opent Unieke Waterspeelplaats

DIEREN – De Dierense Speeltuinvereniging opent op vrijdag 21 oktober om 14.00 uur officieel de Unieke waterspeelplaats in de Dierense Speeltuin. De waterspeelplaats is uniek omdat deze ook toegankelijk is voor kinderen met een rolstoel en / of een beperking.

Ook de zandbak wordt deze dag heropend met aanpassingen en nieuwe elementen. Het bestuur van de speeltuin kwam op dit idee, nadat er steeds meer kinderen met een rolstoel of een andere beperking naar de speeltuin kwamen en eigenlijk wel wilde spelen, maar dat niet bij ieder toestel kon.
Eibe werd ingeschakeld om een ontwerp te maken van een waterspeelplaats, waar alle kinderen samen konden spelen. Via een lid van de speeltuin kwam het bestuur in contact met de Speeltuinbende. De Speeltuinbende is een kindertestteam van kinderen met en zonder beperking. Zij testen speeltuinen door het hele land op toegankelijkheid voor kinderen met een handicap. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK ( Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Samen met NUSO, de koepel voor speeltuinverenigingen, wil NSGK speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen. Het doel is dat in 2012 ten minste 25 speeltuinen zo zijn aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen. De Dierense speeltuin meldde zich aan en zo kwam alles in sneltreinvaart.
Bijna alle Fondsen deden mee, maar de gemeente Rheden moest ook hier het voortouw trekken en dat deden ze. Maar ook het VSB Fonds, Jantje Beton, Dullertsstichting, Sint Nicolai Broederschap, Buurtschap van Dieren, Vivare Woonstichting en vele anderen kleinere clubs, bedrijven, leden en uiteraard de vrijwilligers van de Speeltuin zelf.

Op woensdag 19 oktober komt de Speeltuinbende weer naar de Dierense Speeltuin en gaan dan als enigen, de Waterspeelplaats, de zandbak en de aanpassingen, zoals is afgesproken, wederom testen op speelbaarheid en toegankelijkheid. Op vrijdagmiddag 21 oktober om 14.00 uur, wordt de Waterspeelplaats officieel geopend door Maria Ouwehand, namens NSGK en Luna Wansink uit Loenen, namens de Speeltuinbende en als lid van de speeltuin. Na de opening wordt het startsein gegeven voor alle kinderen van nul tot en met honderd om lekker nat te worden, samen te spelen en natuurlijk vies te worden. Tijdens de herfstvakantie kan een ieder gebruik maken van de Unieke Waterspeelplaats en de aangepaste zandbak. Daarna wordt hij afgesloten tot 16 maart 2012.
De speeltuin zoekt nog mensen voor in het hoogseizoen, die toezicht willen houden bij de Waterspeelplaats. Het seizoen loopt van 16 maart tot en met 30 september. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail. info@dierensespeeltuin.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.