Make My Day wint KegelToernooi

DIEREN – De voorbije twee weekenden werd voor de 14e keer het Dierense StraatKegel Toernooi gehouden. De animo, met maar liefst 252 enthousiaste deelnemers, verdeeld over 63 teams was groot. In de vier verschillende voorrondes werd gestreden om een felbegeerde plaats in de finale. Ieder team, bestaande uit vier personen waarvan er maximaal één echte kegelaar mocht zijn, moest tijdens de voorronde in 80 ballen zoveel mogelijk hout (omgevallen kegels) weten te scoren. De strijdlust en het enthousiasme van de teams zorgden voor een aantal gezellige en drukke avonden in het Kegelhuis aan de Veerstraat in Dieren.

Naast het groeiend aantal deelnemers door de jaren heen, is de organisatie is zeer verheugd ieder jaar weer veel bekende teams terug te zien. Het streven van de organisatie om op minstens zestig teams uit te komen is dit jaar voor het eerst gelukt. Inmiddels is het toernooi ook buiten Dieren gewild, met teams uit o.a. Doesburg, Rheden en zelfs Zevenaar. “Kegelen = Fun” is het motto van de Stichting Kegelsport Dieren en dat werd nog eens duidelijk gemaakt door het enthousiasme van de deelnemers.
Maar het gaat ook om prestaties en dat was te merken aan het niveau. De meeste teams moesten wennen aan de nieuwe kunststof banen. Het gaat nu meer om techniek. Hard gooien geeft geen resultaat meer. De ervaring bij veel teams neemt zienderogen toe. Ook de nieuwelingen lieten zich van hun beste kant zien. De spanning in de voorrondes was dan ook bij velen merkbaar om uiteindelijk die felbegeerde finaleplaats te bemachtigen.
Afgelopen zaterdagavond werd in de finale fanatiek gestreden door de twintig beste teams uit de voorrondes. De punten uit de voorrondes mochten niet mee naar de finale, waardoor ieder team weer op nul moest beginnen.
De absolute winnaar van deze 14e editie was het team ‘Make My Day’ met maar liefst 442 hout. De teams ‘Flierefluiters 1’ en ‘Op ’s laatst’ werden 2e en 3e met respectievelijk 437 en 435 hout.
Uiteindelijk waren er voor alle teams in de finale mooie prijzen weggelegd.

Op de foto: Vooraan onder: Make My Day, links: Flierefluiters 1, rechts: Op ’t laatst.

De eindstand van het toernooi:
1. Make my Day, 442
2. Flierefluiters 1, 437
3. Op het Laatst, 435
4. Puntje erbij ,425
5. Wisi-Lori’s, 411
6. Stammetjes Veld, 393
7. Bruine Burgemeester 2, 391
8. Ik heb er recht op, 390
9. De Stoorzenders, 386
10. Team Strike, 384
11. T paad Bjuster, 383
12. Wilgenhout 3, 383
13. Wilgenhout 2, 380
14. Duum in ’t gat, 374
15. De Gazellige Boys, 373
16. Dreamteam, 371
17. Mosterd Boys, 367
18. Grof Geschut, 357
19. Poedelhaters, 346
20. Flierefluiters 2, 339
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.