Basisschool De Arnhorst zit in jury Speelgoed v/h Jaar

VELP – Maandag 17 oktober om elf uur kiezen de kinderen en (groot-)ouders van basisschool De Arnhorst het ‘Speelgoed van het jaar 2011’. Naast de verkiezing heeft elke groep een opdracht uitgevoerd over speelgoed: van een grote klassikale tekening tot een rap. Ook deze zijn maandag te zien en te horen.

Het lijkt wel een vervroegde Sinterklaas. Overal in de school staan dozen met spelletjes. Het is een drukte van jewelste. Alle kinderen nemen hun taak bloedserieus. Een paar criteria als voorbeeld die door de kinderen zijn genoemd: hoelang is het leuk? is het stevig? kan ik ermee samen spelen? Maandag geven ze hun eindoordeel.

Dit jaar heeft de Verkiezing Speelgoed van het Jaar de hulp ingeroepen van basisscholen om het genomineerde speelgoed te beoordelen. De Arnhorst is één van de vier gelukkige. Er zijn scholen uitgekozen in noord, oost, zuid en west Nederland.
De Arnhorst heeft van ieder genomineerd speelgoed twee artikelen ontvangen en er wordt flink mee gespeeld. Verder is de scholen gevraagd om met de (groot)ouders een aantal opdrachten uit te voeren. De school die de opdrachten het beste uitvoert, wordt uitgenodigd bij de bekendmaking van de winnaars van de verkiezing in Amsterdam aanwezig te zijn.

Om te bepalen wie de winnaars worden van de Verkiezing Speelgoed telt de jurering van de basischolen voor 35% mee! Het is dus een verantwoordelijke klus voor de leerlingen. Overigens tellen de stemmen op de Speeldag in Hoorn op 18 september 2011 (www.speeldag.nl) voor 15% mee. De stemmen die op de website www.speelgoedvanhetjaar.nl worden uitgebracht, tellen voor 50% mee.

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar gehouden, in 2011 voor de 38ste keer. Het genomineerde speelgoed is door een vakjury van 10 personen gekozen: in 5 leeftijdsgroepen steeds 5 artikelen. Alle artikelen, met een omschrijving, het juryoordeel en een toelichting daarop evenals afbeeldingen van de artikelen, vaak meer informatie en een filmpje, zijn op www.speelgoedvanhetjaar.nl te vinden. In Amsterdam wordt op 9 november bekend gemaakt welke artikelen Speelgoed van het Jaar 2011 zijn geworden. Op de website zal de uitslag ook te lezen zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.