Home / Doesburg / Promotie pracht en kracht van Doesburg; geef iemand op voor vrijwilligersprijs

Promotie pracht en kracht van Doesburg; geef iemand op voor vrijwilligersprijs

DOESBURG – De jaarlijkse Hens van der Wal vrijwilligersprijs in doesburg is er jaarlijks om te onderstrepen hoe belangrijk het is dat er mensen zijn die zich vrijwillig inzetten voor een ander. Een ieder uit Doesburg kan personen of organisaties voor de prijs voordragen. De vrijwilligersprijs bestaat uit de uitreiking van de Hens van der Wal ring en 500 euro.

Het thema voor 2011 is Promotie pracht en kracht van Doesburg. Het gaat daarbij om de inzet van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor promotie van de (cultuur) historische waarden en kwaliteiten van Doesburg, zowel wat betreft behoud en herstel van gebouwen, beelden en openbare ruimten als van gebruiken, ambachten, voorwerpen / kleding, verhalen en audiovisueel materiaal van of over inwoners.
De vrijwillige inspanningen dienen bij te dragen aan een of meer van de volgende resultaten: versterking van identiteit en imago van Doesburg, vergroting van de aantrekkelijkheid van Doesburg voor (nieuwe) ondernemers en inwoners, bevordering van het toerisme en versterking van de lokale economie. Het moet gaan om een persoon of organisatie die zich belangeloos inzet en de voorgedragen persoon dient een inwoner of gevestigd te zijn in Doesburg.
Een ieder die iemand kent die in het zonnetje gezet moet worden en aan de eisen voldoet, kan het aanmeldingsformulier invullen. Dit formulier dient uiterlijk vrijdag 4 november opgestuurd te worden naar de gemeente Doesburg, t.a.v. Nout Nijenhuis, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Het formulier mag ook gemaild worden naar nout.nijenhuis@doesburg.nl. het aanmeldingsformulier is af te halen bij de publieksbalie van het stadhuis.
Alle inzendingen worden besproken en beoordeeld door een jury die uit alle inzendingen een winnaar kiest. De uitreiking van de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs is op een feestelijk omlijste avond in de week van 12 tot 17 oktober.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.