De bijenweide is een feit

BRUMMEN – De Brummense imkervereniging presenteerde vrijdag dan eindelijk de nieuw aangelegde bijenweide en het boekje Bloemen voor bijen. De imkervereniging had begin dit jaar een bedrag van 33.000 euro gewonnen van landschapsbeheer Gelderland om hun project Bee blie in Brummen te realiseren.

Met de inrichting van de bijenweide en het uitgeven van het bijenboekje wil de imkervereniging uit Brummen bijen en andere insecten helpen. Het gewonnen geld is ingezet om de bijenweide te verfraaien met bloemen, struiken en bomen die nuttig zijn voor bijen en andere insecten. Ook is het boekje Bloemen voor bijen uitgegeven met een oplage van maar liefst 10.000 euro. “Het boekje is voor iedereen die graag leeft, het fleurt de boel op”, aldus imker John Bouwmeester. Het boekje informeert mensen over bijvriendelijke tuinen. In het boekje staat een overzicht van planten waar bijen hun voedsel vandaan halen. Het boekje is voor slechts 8,50 euro te koop bij de Brummense imkervereniging aan de Voorsterweg, tegenover nummer 69, via tel. 0575 – 562854 of via www.brummen.bijenhouders.nl, www.bijenhuis.nl of e-mail. besteldatboek@live.nl. Met de inkomsten van de verkoop van het boekje kan de bijenvereniging het de bijenweide blijven onderhouden.
14 oktober werd het gehele project gepresenteerd. Wethouder Bart Elbert van de gemeente Brummen boorde samen met Paulien Sloot, de jongste (bijna officiële) imker van de vereniging, een groot gat in een boom voor het nieuwe bijenhotel (foto). Met de visie Licht op groen besteedt de gemeente aandacht aan het groene landschap en de biodiversiteit. “Met het oog op de bij teken ik straks met de Brummense en Eerbeekse imkerverenigingen een intentieverklaring om de biodiversiteit in de gemeente te vergroten”, aldus wethouder Elbers. Ook deed hij een toezegging. “Het Elzenbos in Brummen en het gebied rondom het centrumplan in Eerbeek zijn zogenaamde pauzelandschappen. Met die grond gaat wat gebeuren, maar dat zal niet binnen een jaar gerealiseerd zijn. Tot die tijd zaait de gemeente een deel van die grond in met bloemenzaaisel zodat de biodiversiteit vergroot wordt”. De dag na de officiële opening, kon iedere belangstellende een kijkje nemen tijdens de opendag. – Foto Lotte Bienias.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.