Home / Doesburg / Bewoners tuinieren

Bewoners tuinieren

DOESBURG – In de wijk Zanderkamp zijn de straten vaak in een soort pleintje gevormd. In het midden staat dan een plantenbak van bielsen. Zo ook op de Zanderskamp. Echter deze bak was wel aan vervanging toe want de houten bielsen waren vergaan en vielen uit elkaar.

Een aantal omwonenden klopten bij de gemeente aan om te kijken of er wat aan gedaan kon worden. Dat kon en er werden nieuwe betonnen bielsen door de gemeente gelegd en ook werd de vorm wat aangepast, omdat de scherpe hoek lastig was voor auto’s en fietsers. De bewoners hebben vervolgens samen met de gemeente een plan van beplanting gemaakt en zaterdag hebben ze met medewerking van een medewerker van de gemeente de bak opnieuw ingeplant. De wijkraad Beinum kwam ook nog kijken en gaf de bewoners een cheque van 200 euro, waarvoor nog wat extra planten of bloembollen voor het voorjaar gekocht kunnen worden. Het pleintje ziet er nu weer erg uitnodigend uit om, als het lekker weer is, op de rand te zitten en wat praten met andere buurtbewoners. Het is een goed initiatief dat navolging verdiend – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.