Home / Regio / Komend weekend grote Online Vossenjacht door Gelderland

Komend weekend grote Online Vossenjacht door Gelderland

REGIO – Meer dan een etmaal standby, hiken, communiceren, raadsels oplossen en afzien. Gelderland beleeft komend weekend de grootste landelijke vossenjacht voor jongeren van Scouting. Met zo’n 1500 deelnemers vindt de Gelderse Jotihunt dit jaar voor de elfde keer plaats.

De Jotihunt is een interactieve activiteit die wordt georganiseerd door het Steunpunt Scouting Gelderland in samenwerking met Helicon Opleidingen in Velp.
Tijdens de Jotihunt zwerven zes vossenteams 30 uur lang door Gelderland. Ieder team in een eigen deel van de provincie. De deelnemende groepen, jagers genoemd, hebben in de provincie allemaal hun eigen ‘thuisbasis’. Om de vossen te kunnen vinden, hunten, krijgen de groepen via een speciaal opgezette site www.jotihunt.net ieder uur hints over de locaties van de vossenteams. De hints bestaan uit puzzels, cryptische omschrijvingen, spelletjes, codes, et cetera. Als de hints zijn ontcijferd gaan de jagers op jacht om de vossen te hunten. Tevens krijgen de jagers opdrachten waarin ze hun creativiteit benutten om een installatie of act op te bouwen. Tijdens de Jotihunt kan het niet gek genoeg zijn!

De Jotihunt werkt al 5 jaar samen Helicon Opleidingen in Velp. Helicon stelt het gebouw en faciliteiten beschikbaar, zodat dat in het weekend gebruikt kan worden als ‘zenuwcentrum’. Vanaf daar vindt de coördinatie plaats van vossen en vrijwilligers, worden ieder uur de hints online geplaatst, opdrachten bedacht en nagekeken en alle telefoontjes met vragen van de jagers beantwoord. Naast de praktische voordelen van het gebruik van de lokatie, beoogt Helicon met deze activiteit ook de aansluiting bij een potentiele groep studenten voor hun opleidingen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.