Steuntje in rug mantelzorgers

RHEDEN – Vanuit Rhederhof in Rheden reed een groot aantal vrijwilligers naar de 517 adressen van mensen die zich als mantelzorger bekommeren om een medemens. Na een oproep in de krant voor adressen van mensen die wel zo’n moreel steuntje in de rug kunnen gebruiken, kwamen die namen binnen bij de organisatie. “Vanwege de wet op de privacy krijgen wij geen adressen van overheden en instanties. Vandaar dat we een oproep hebben gedaan om namen en adressen van mantelzorgers aan te leveren”, vertelt Lidy Kelderman, namens de organisatie.
Arno Adema en Tjebbe Vugts, wethouders in respectievelijk Rozendaal en Rheden, overhandigden het eerste bloemetje vervolgens aan de heer Blumink. Daarna en de volgende dag werden alle ruim vijfhonderd adressen bezocht, ondermeer door de leden van het Rhedense college, waarvan verschillende wethouders in Rhederhof present waren. Het geeft aan hoe belangrijk mantelzorgers zijn en blijkbaar ook door de politiek worden gevonden. “Het is onze taak om mantelzorgers zoveel mogelijk te steunen en te voorzien van faciliteiten”, aldus Vugts. “We steunen deze actie dan ook graag. De gemeenschap kan immers domweg niet zonder mantelzorgers, zonder mensen die zich om een ander bekommeren en steun verlenen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.