Stenfert Challenge daagt bewoners uit

DIEREN – De buurtcoach van Carion, Jos Meerssman, is de komende weken actief in de Dierense wijk Stenfert met de actie Stenfert Challenge. Inwoners van deze wijk worden uitgedaagd met een idee te komen om de leefbaarheid in hun woonomgeving te vergroten. “De mensen in de wijk dienen zelf initiatieven te ontwikkelen en ik als buurtcoach kan ze helpen om naar die ontmoetingen toe te werken”, aldus Jos Meerssman.

Het is de bedoeling dat de bewoners de koppen bij elkaar steken en aan de slag gaan met ideeën die in de wijk leven. Het kan zijn dat mensen graag een leuke activiteit met elkaar willen ondernemen, maar ook een gezamenlijke actie tegen zwerfvuil of voor behoud van de speelplaats kan een idee zijn. De buurtcoach helpt hierbij.
Uiteindelijk is het streven dat doordat mensen elkaar vaker ontmoeten er vrijwilligersnetwerken ontstaan die inspelen op vragen en behoeften van buurtbewoners. “Ik heb al gemerkt dat mensen elkaar moeten kennen voordat ze iets voor elkaar doen. Sommigen vinden het bijvoorbeeld eng”, aldus de buurtcoach.
Binnen de wijk zijn al twee zogenaamde homeparty’s gehouden. Een buurtbewoner nodigt hierbij een aantal wijkbewoners uit en de buurtcoach verzorgt verder de avond. “Tijdens deze avonden werd wel duidelijk dat de bewoners beseffen dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen, zoals het helpen in de tuin. Het moet weer een beetje zoals vroeger worden”. Ook de derde homeparty staat al gepland.
Tijdens een grote buurtbijeenkomst in Theothorne op woensdag 9 november worden alle ideeën besproken en wordt gekeken waar in de straat of buurt draagvlak voor is.

Tel. 06 – 12780368
E-mail. j.meerssman@carion.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.