Home / De Steeg / Economische crisis van grote invloed op begroting Rheden

Economische crisis van grote invloed op begroting Rheden

DE STEEG – De financiële tussenbalans van de gemeente Rheden levert een verwacht eindresultaat op van 75.000 euro negatief voor het jaar 2011. Met het overzicht van werkelijke inkomsten en uitgaven over de eerste acht maanden kan de gemeente het eindresultaat nu goed inschatten.

Op bepaalde onderdelen zijn de verschillen tussen de begrote en werkelijke inkomsten en uitgaven aanzienlijk. Een gevolg van de economische crisis is dat de gemeente ongeveer een miljoen euro extra aan uitkeringen uitgeeft. Om dezelfde reden pakken de opbrengsten uit leges voor bouwvergunningen 300.000 euro lager uit. Daarnaast moet het kunstgrasveld op sportpark De Pinkenberg in Velp versneld worden afgeschreven. Het veld blijkt sneller aan vervanging toe dan verwacht en dat zorgt voor een ton nadeel op de begroting. De gemeente bespaart ook. Door een selectievere werving en inhuur van medewerkers bespaart Rheden drie ton op personeelslasten. De gemeenteraad behandelt de financiële tussenbalans en de bijgestelde begroting op 9 november.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.