Appelplukkers steunen Sp Brummen

BRUMMEN – Dertig Sportclub Brummen-plukkers waren actief in de appelboomgaard van boer Ooijman in Wilp. Door hun inzet werd een behoorlijk bedrag bijeengeplukt voor de jubileumkas van de voetbalvereniging. Truus Broekhof van de jubileumcommissie had de coördinatie op zich genomen en zij zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep. “Ik heb geen enkele afmelding ontvangen. Een ideale groep pukkers, zowel voor mij als voor boer Ooijman. Hij was zeer tevreden. Volgend jaar zijn we dan ook zeker weer welkom.”
Eind augustus werd door een kleiner aantal plukkers al de eerste stappen in de boomgaard gezet. Broekhof is aangenaam verrast door de medewerking van de clubmensen. Vorig jaar werd een eerste aanzet gegeven tot deze plukactiviteiten. “Dit jaar mocht ik ook enkele nieuwe plukkers verwelkomen, zelfs vrouwen waarvan zoon of kleinzoon voetballen bij Sportclub Brummen. Ik hoorde dat iedereen een geweldige plukmorgen of -middag heeft gehad. Gezellig bijkletsen met de vaste appelplukkers en genieten van de lekkere koffie, koek en snoepjes van de boerin.” Iedereen heeft nu de pluktechniek onder de knie en men is volgend jaar dan ook weer van harte welkom in de boomgaard in Wilp. “Natuurlijk kan ik altijd nog nieuwe plukkers gebruiken”, aldus een enthousiaste Truus Broekhof.

Foto: De drie gebroeders Straalman en Rein Put (tweede van rechts) – foto: Luuk te Kampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.