Filmhuis Dieren viert 25 jarig jubileum met speciale films

DIEREN – Het filmhuis Dieren bestaat op 30 oktober precies 25 jaar! Dit wordt gevierd door iedere dinsdagavond in oktober een klassieker in het Filmhuis te vertonen. Op 30 oktober zelf wordt de Franse komedie ‘Rien à déclarer’ vertoond. Voor de gelegenheid is er die avond in de pauze livemuziek.

Op 30 oktober 1986 begonnen een paar vrijwilligers met het vertonen van films in het wijkcentrum de Drieschaar in Dieren Noord-Oost. Iedere zondagavond werden films vertoond, welke niet in de reguliere bioscopen te zien waren.
De belangstelling van het publiek werd in de loop der jaren steeds groter. Het Filmhuis verplaatste zich daarom naar de huiselijke sferen van het TV Toys-museum aan de Wilhelminaweg. Na de sluiting van dit museum in 2008 verplaatste het Filmhuis Dieren haar voorstellingen naar het Cultureel Centrum Theothorne. Een grote zaal met 280 stoelen.
Tegenwoordig draait het Filmhuis naast de zondagavond ook op vele dinsdagavonden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door 19 enthousiaste vrijwilligers.

Elke dinsdagavond in oktober vertoont het Filmhuis zoals gezegd een klassieker. Films die al eerder in het Filmhuis draaiden en destijds goed bezocht en erg enthousiast ontvangen werden. ‘Volver’, ‘Leef’ en ‘Himalaya’ draaien de komende dinsdagavonden.

www.filmhuisdieren.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.