Vernieuwde Wereldwinkel Eerbeek bestaat 40 jaar

EERBEEK – Op 15 oktober bestaat de Wereldwinkel in Eerbeek 40 jaar. Daarmee behoort de Eerbeekse Wereldwinkel tot een van oudste Wereldwinkels in Nederland. In de aanloop naar dit jubileum is de inrichting van de winkel vernieuwd. Zilveren sieraden, modeaccessoires en tassen kunnen nu beter worden getoond en het aanbod is vergroot.

In 1969 werd in Nederland de eerste Wereldwinkel actief. Het jaar daarvoor probeerden de ontwikkelingslanden tijdens de UNCTAD bijeenkomst in New Delhi tevergeefs een vrije toegang naar de wereldmarkt te bewerkstelligen. Als reactie daarop ontstond het initiatief dat later de naam Wereldwinkel kreeg. In 1971 werd dit initiatief ook in Eerbeek opgepakt.
Er is veel veranderd in die 40 jaar. Waar aanvankelijk het accent op enkele voedingsmiddelen lag, biedt de Wereldwinkel nu een ruim aanbod aan originele, authentieke en vaak handgemaakte (cadeau-)artikelen uit niet-westerse culturen.

De Wereldwinkel in Eerbeek wordt volledig door vrijwilligers gerund. Al 40 jaar. Van inkoop bij de groothandel tot verkoop in de winkel, van etaleren tot het maken van cadeau-verpakkingen, van het samenstellen van kerstpakketten tot levering van eerlijke koffie en thee aan bedrijven en instellingen, van besturen tot verzorgen van promoties, dat alles wordt gedaan door een enthousiast team vrijwilligers.
“Wij willen ons team graag uitbreiden met nieuwe enthousiaste vrijwilligers”, aldus een woordvoerder. “Het vraagt slechts een paar uur per week, echt part time, en zo nodig passen wij je inzet aan aan bijvoorbeeld school- of werktijden.”

Marjanne Grijseels, tel.: 0313-650708 of: Arnold van Gulick, tel.: 0313-655771
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.