Bewoners Doesburgse Koppelweg zijn onveilig verkeer zat

DOESBURG – Ze zijn het zat dat de op de Koppelweg in Doesburg vaak te snel wordt gereden. Daarom wil een flink deel van de bewoners dat de gemeente maatregelen neemt om dat voorkomen. De aanleg van een eerste zebrapad heeft in ieder geval gezorgd voor een veilige oversteek voor kinderen.

De klachten bestaan al langere tijd. Op de Koppelweg wordt namelijk snel gereden. Té snel, volgens bewoners. “Het is hier een 30-km zone, maar ze rijden veel te snel. Ook de bussen van Breng!”, aldus een buurtbewoner tegenover de SP, die de problemen middels een enquête in kaart bracht. Een ander vertelt: “Mijn kinderen moeten de Koppelweg oversteken om bij de speelplekken te komen, maar dat is feitelijk levensgevaarlijk.” Uit het onderzoek van de SP blijkt volgens die partij, dat liefst 60 procent van de bewoners wil dat er echt iets gebeurt aan de snelheidsproblematiek. Daarbij denkt men aan zebrapaden, drempels of wegversmallingen.

Wethouder Fred Jansen ontving in het voorjaar reeds een rapport uit handen van Margriet Ton, die namens de SP in Doesburg de klachten in de buurt inventariseerde. Ze was in gezelschap van een aantal verontruste moeders die de onveiligheid in de buurt als de dagelijkse praktijk ervaren. De wethouder liet toen al blijken iets te willen gaan doen met de aanbevelingen en met een reactie te komen. Drempels zag hij er echter niet komen, omdat de bussen van Breng! over de Koppelweg rijden. Mede om die reden werd in het verleden al besloten om van het deel Koppelweg bij de woningen 30-km zone te maken in plaats van verkeervertragende hindernissen aan te leggen. “Het is overigens wel te hopen dat de bewoners zich zelf ook aan die dertig kilometer gaan houden”, aldus een buurtbewoner.
De aanleg van de het eerste zebrapad door de gemeente is wat betreft de buurt slechts het begin en het toont in ieder geval aan dat de wethouder iets met de klachten uit de buurt heeft gedaan. “Het is een verbetering, die eerste zebra, maar we houden de vinger aan de pols waar het gaat om de verkeersveiligheid in die buurt”, aldus Margriet Ton.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.