Veelzijdige vrijwilliger

EERBEEK – De Sterren van de gemeente Brummen waren zaterdag bijeengekomen in het Tjark Riks in Eerbeek om met spanning te zien wie de nieuwe vrijwilliger van het jaar werd. Verpakt in een toneelstuk van toneelgroep Hutspot werd het dan aan het einde van de middag bekend. Harry Wesselink uit Brummen mag zich vrijwilliger van het jaar noemen.

Henny Roest en Edwin Assië waren de andere twee genomineerden. “Ieder jaar is het weer moeilijk. Het is zoals de burgemeester van Brummen letterlijk zei. ‘Het blijft appels met peren vergelijken’. Iedere vrijwilliger zou deze prijs moeten winnen. Uiteindelijk hebben we voor Harry Wesselink gekozen omdat hij het meest veelzijdig en het meest zichtbaar is in de gemeente”, aldus Karin van Aalst, Projectmedewerker Vrijwilligerscentrale Brummen-Eerbeek. in eerste instantie is hij Vriend van Tolzicht, maar daarnaast doet hij nog veel meer. Wesselink verzorgt de kerstverlichting, doet klusjes voor ouderen en helpt met het vogelschieten en het buurtkegelen. Ook haalt hij oud papier op.
Naast de Vrijwilligersprijs werd er dit jaar ook een Meer dan handen award uitgereikt, met het thema Passie. Deze ging naar Henk Rozie van imkervereniging Brummen. Met passie zet hij zich al vele jaren in voor alles wat met bijen te maken heeft. Rozie dingt met deze regionale award mee naar de landelijke die op 7 december wereldkundig wordt gemaakt. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.