Nieuwe dirigent St. Gregorius

GIESBEEK – Nadat in juni afscheid is genomen van Rob Dronkers, als dirigent van St. Gregorius, werd een sollicitatieprocedure in gang gezet. Om tot de zomervakantie door te repeteren en omdat de voorbereidingen van de Schuttersmis op het programma stonden, werd Dineke Griek gevraagd een paar repetities waar te nemen als ad interim dirigent.

Omdat zij dirigent is van Het Rhedens Fanfarecorps en enkele muzikanten van Gregorius hebben geholpen tijdens concerten van dit orkest, was zij niet geheel onbekend. Er was gelijk een klik tussen haar en de muzikanten van Gregorius. Dineke was zo enthousiast over het orkest, dat ook zij een sollicitatiebrief naar het bestuur heeft gestuurd en zij was één van de drie overgebleven kandidaten die de procedure heeft doorlopen. Uiteindelijk koos het bestuur voor Griek als dirigent.

Dineke Griek, geboren op 3 mei 1964, begon haar muzikale opleiding op 9-jarige leeftijd op tenortuba bij de plaatselijke vereniging de brassband Pro Rege in Heerenveen. Na haar middelbare schoolopleiding besloot ze DM-tuba en ha-fa-bra directie te gaan studeren aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Na beide studies te hebben afgerond studeerde ze UM-tuba aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens deze studie werd ze aangenomen bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht waar zij als tubaïste zeven jaar deel uitmaakte van het orkest en het koperkwintet van de Koninklijke Luchtmacht.
Tegenwoordig speelt ze bij de Ereprijs, een 15 koppig hedendaags muziekensemble uit Apeldoorn en is zij dirigent van het Rhedens Fanfarecorps en Fanfare Kesteren.

Het bestuur van St. Gregorius Giesbeek is erg blij dat de keuze op Dineke is gevallen en zij ziet de samenwerking met Dineke positief tegemoet. Griek kan door haar ervaring en vakkennis zorgen voor een verbetering van het muzikale niveau waardoor muzikanten weer met veel plezier en gemotiveerd naar de repetitie gaan. Zij weet door haar enthousiasme en gedrevenheid iedere muzikant op het puntje van de stoel te krijgen en samen met het orkest gaat zij in de toekomst voor verrassende optredens en concerten zorgen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.