Home / De Steeg / DELS en ICR willen ook de lange tunnelvariant

DELS en ICR willen ook de lange tunnelvariant

DIEREN – Ondernemersverenigingen DELS en de club van fabrikanten ICR zijn blij dat Gedeputeerde Staten voor de Traverse Dieren haar voorkeur heeft uitgesproken voor variant 3. Dat in haar ogen ook de beste oplossing is. Alleen gaat de voorkeur van de DELS en ICR uit naar de lange variant en niet naar de korte, waar de provincie op dit moment om budgettaire redenen voor gekozen heeft.

Edith Nooteboom, voorzitter van de DELS, legt uit: “Na vele jaren praten is de beslissing aanstaande. Dit betekent een keuze waar heel Dieren tientallen jaren mee vooruit moet. De Dierense ondernemers en de hele Dierense gemeenschap zijn gebaat bij een oplossing die Dieren Noord en Dieren Zuid weer verenigt. ‘Variant 3 kort’, waar GS nu om financiële redenen de voorkeur aan geeft, maakt de problemen rond het gespleten hart van Dieren alleen maar groter. Wij doen een dringend beroep op de provincie nu we er bijna zijn, in overleg met de gemeente Rheden, de laatste paar miljoen te vinden om ‘variant 3 lang’ te realiseren”, aldus Nooteboom.
DELS en ICR pleiten te gaan voor de beste oplossing, waarbij de inwoners van Dieren zonder problemen van de Spoorstraat naar de Wilhelminaweg kunnen, zodat de gevestigde winkeliers een natuurlijke stroom van klanten langs zien komen en Dieren voor de inwoners weer één dorp wordt. “Ook voor de toeristische bezoekers willen we het graag aantrekkelijk houden in Dieren”, stelt Nooteboom. “De gemeenschap gaat meer dan 80 miljoen euro uitgeven om de problemen in Dieren op te lossen, dan zou het toch onvoorstelbaar jammer zijn dat de benodigde vijf miljoen euro voor de beste oplossing, waar we in de toekomst beter mee vooruit kunnen, niet gevonden zou worden. Nu we zo dicht bij zijn, doen wij een dringend beroep op Provinciale Staten ons te helpen de oplossing te realiseren die lokaal iedereen wil”, aldus Nooteboom.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.