Bugs & Ducks op de Veluwe

BRUMMEN – Op zondag 2 oktober trok een opmerkelijke stoet over de Veluwe: veertien oude auto’s, de meesten cabrio’s, reden er rond met eenzelfde aantal kinderen, allen met een lichamelijke beperking. Het was de zogenoemde Bugs & Ducks tour, georganiseerd voor deelnemers aan het Johan Neeskens Jeugdsportweekend Gelderland.

De kinderen keken hun ogen uit bij de glimmende kevertjes en vrolijk gekleurde eendjes. Op één van de auto’s, een Acadiane uit 1980, mochten de kids zelfs schrijven en tekenen. De auto behoort tot het wagenpark van Team Hanzelman, een werkplaats voor klassieke Citroëns, gevestigd in Brummen. Toen zij op het 2cv-forum de oproep lazen om mee te rijden voor dit goede doel, aarzelden zij geen moment. “Erg leuk, die reacties op onze auto”, vond het team, Hans en Karen de Klerk uit Warnsveld. “We waren nog maar net in Arnhem gearriveerd op het terrein van Stichting Bio Kinderrevalidatie of de auto werd al ‘gereserveerd’ door een enthousiaste jongeman. Nadat de andere kinderen klaar waren met tekenen, schreef hij op het schoolbord wie er in deze auto zou zitten.”
De rit was een geslaagde afsluiting van een mooi weekend, waarin de kinderen onder andere konden duiken, volleyballen en schermen.
.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.