Home / Rheden / Prachtige Rhedense Canon gepresenteerd

Prachtige Rhedense Canon gepresenteerd

RHEDEN – Initiatiefnemer Jan Jansen overhandigde donderdag het eerste exemplaar van de Canon van Rheden aan burgemeester Petra van Wingerden. De canon van haar gemeente is een prachtig boek geworden.

De vanwege het jubileum van Groep X prachtig aangeklede Dorpskerk in Rheden vormde het fraaie decor voor de presentatie. Daarin veel aandacht voor de redactie-commissie en de 25 auteurs. De geschiedkundige canon is volgens voormalig wethouder Jansen een product geworden ‘van, voor en door Rhedenaren’ en feitelijk een must voor iedere inwoner van de gemeente die ook maar een beetje belangstelling voor geschiedenis heeft. Door de opzet met veertig vensters (onderwerpen) is het een makkelijk leesbaar en toegankelijk boek geworden, waarin toch ook voor kenners nog nieuwe elementen en inzichten te lezen zijn. Prof. Dr. Frank Keverling Buisman, lid van de redactieraad en voormalig directeur van het Gelders Archief, ervoer dat niet alleen, maar kan zich dan ook goed vinden in het resultaat dat tot eind december voor € 12,50 in de boekwinkels in de regio ligt.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.