Zwembad Rheden mag open blijven

RHEDEN – Op basis van het regeringsakkoord, vorig jaar, ging het college van Rheden uit van een bezuiniging van 5 miljoen euro per jaar, tot 2015. Na prinsjesdag bleek dat de Rhedense gemeente 2,3 miljoen per jaar moet bezuinigen. Dat houdt in dat Rheden minder hoeft te bezuinigen dan verwacht en stelt daarom in de programmabegroting voor 2012 aan de raad voor dat het openluchtzwembad in Rheden toch open mag blijven.

Het voorstel uit Minderen met beleid, vorig jaar, om het zwembad in Rheden te sluiten, zorgde voor veel weerstand vanuit de samenleving. De gemeenteraad liet in een kadernotie ook weten niet akkoord te zijn met het besluit om het zwembad te sluiten. Op verzoek van de raad is een marktconsultatie gedaan en deze is met de raad besproken.
Door de meevaller mag het zwembad in Rheden van het college openblijven. “De motie hebben we opgepakt. Daartegenover staat dat het zwembad wel een besparing van 50.000 euro per jaar door moet voeren. Die bezuiniging geldt al voor 2012. Dat is vrij eenvoudig te bereiken door minder personeel, meer vrijwilligers, in te zetten en een verhoging van prijs van een dagkaart”, aldus wethouder Ronald Haverkamp. Ook wordt gedacht aan een meer weersafhankelijke openstelling. Voor het nieuwe zwemseizoen wordt een verdere uitwerking van de marktconsultatie gegeven. De sluiting van het zwembad zou een besparing van 220.00 euro per jaar opleveren.
Daarnaast blijft ook de geraamde investering van 1,2 miljoen euro staan. Dat bedrag is voor het zwembad gereserveerd. “De helft van dat bedrag is een investering om aan de wettelijke verplichtingen te kunnen voldoen. De leidingen onder de grond zijn bijvoorbeeld aan het rotten. Deze moeten vervangen worden”, vertelt de wethouder. De overige zes ton wordt geïnvesteerd zodat er uiteindelijk een gunstigere exploitatie kan ontstaan. “Denk daarbij aan energiebesparende mogelijkheden of een verkleining van de zwemoppervlakte. Minder kuub water zorgt ook voor minder energie”, aldus Haverkamp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.