Twee zomerse boeken voor de koude winter

BRUMMEN – Schrijfster Suzanne Peters (26) uit Brummen heeft vier romans en vijf informatieve jeugdboekjes op haar naam staan en dit maal komt ze met twee boeken tegelijk op de markt. Het zijn boeken die in het verlengde van elkaar liggen; de liefdesroman Zomerliefde en de chicklit Zomerflirt.

In Zomerliefde gaat Chantal voor het eerst sinds jaren alleen met haar man Menno op vakantie. De kinderen gaan dit jaar niet mee en het belooft een romantische trip te worden. Echter, ze hebben tegengestelde interesses en als Chantal een Brit ontmoet die wel rekening met haar lijkt te houden, is het de vraag of het wel zo verstandig is om met hem om te gaan. Zomerliefde is een verhaal, geschreven vanuit het perspectief van de ouders, terwijl in Zomerflirt juist de jongere vakantieganger centraal staat. In dit boek is het Lindy die met haar beste vriendinnen naar Lloret de Mar in Spanje gaat. Het is haar eerste vakantie zonder ouders. Ze ontmoeten al snel een groep jongens, maar of de vriendinnengroep daartegen bestand is?
“Ik wilde eerst alleen het boek schrijven dat zich in Maleisie afspeelt, Zomerliefde”, vertelt de Brummense schrijfster. “Hierin gaan een vader en moeder voor het eerst wee zonder kinderen op vakantie. Op de een of andere manier kwam hierdoor ook meteen het idee over de dochter die met haar vriendinnen naar Spanje zou gaan. Eerst wilde ik dit gegeven in een boek verwerken, maar om er twee verschillende boeken van te maken, klonk logischer. Als ik de twee verhaallijnen had gecombineerd in een boek, was het geen mooi geheel geworden”, aldus Peters.
De boeken zijn verkrijgbaar in iedere reguliere boekenwinkel. Zomerflirt (ISBN: 978-90-8660-161-5) en Zomerliefde (ISBN: 978-90-8660-160-8).

www.suzannepeters.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.