Viering Dag van de Ouderen in Dieren

DIEREN – In samenwerking met de gemeenten Rheden en Rozendaal, het COSBO en Carion werd op donderdag 29 september de Dag van de Ouderen gehouden in Zalencentrum Theothorne te Dieren. Deze dag werd door ruim 150 seniorne uit de gemeenten Rheden en Rozendaal bezocht. Dagvoorzitter was mevrouw Van der Burg – Berendsen en het openingswoord werd gedaan door wethouder Tjebbe Vugts. Het thema voor dit jaar was: ‘Zorg voor elkaar’.

In het ochtendprogramma informeerden diverse sprekers de aanwezigen over dit onderwerp vanuit de visie van de overheid, vanuit het wijkgericht werken in de dorpen en wat je als burger zelf kunt betekenen voor je buren in het in het kader van zorg voor elkaar. De heer Staats prikkelde in zijn verhaal de aanwezigen om kritisch te blijven kijken naar de terugtrekkende overheid. Mevrouw Van Ravenszwaaij van de gemeente Rheden vertelde dat bij de gemeente Rheden een nieuw systeem, zonder het invullen van formulieren door de aanvrager, wordt gebruikt voor burgers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal voor het aanvragen van hulp en voorzieningen. Mevrouw Kruger van Lets gaf uitleg over het systeem om diensten en goederen te ruilen zonder geld, met mensen die je kent. In de pauze werd een heerlijke lunch aangeboden en kon men bij diverse stands informatie inwinnen over vrijwilligersorganisaties die diensten aanbieden om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Na de pauze speelde theaterbureau Klinker de voorstelling Zorg in stilte. De acteurs belichtten dit onderwerp door het spelen van diverse, soms zeer confronterende en emotionele scènes.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.