Home / Leuvenheim / Slechtvalk op De Rietgors

Slechtvalk op De Rietgors

LEUVENHEIM – Woensdag hebben de kinderen van de basisschool De Rietgors in Leuvenheim Dierendag gevierd. Ze kregen die ochtend bezoek van een bijzonder dier, namelijk een echte slechtvalk, genaamd Jara. Ook waren twee valkeniers aanwezig.
De slechtvalk is ’s werelds snelste vogelsoort en is erg schaars in de Nederlandse natuur. Valkeniers Loes Richter en haar zoon Joop vertelden alles over deze bijzondere vogel. De kinderen vroegen van alles, zoals; ‘Waarom heeft ze dat kapje op’? ‘Wat eet ze’? en ‘Hoe hoog kan ze vliegen’? Wist u dat de slechtvalk in het eerste jaar verticale strepen op de borst heeft en na het muiten (de rui) horizontale strepen?
Na het educatieve verhaal gaven de valkeniers met Jara een vliegdemonstratie. En de kinderen mochten de valk één voor één op hun arm houden. Er blijken een hoop durfals op deze school in Leuvenheim te zitten. Slechts een enkele kleuter vond dit toch te spannend.
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.