Digitaal steunpunt voor vrijwilligerswerk actief in Bronckhorst

BRONCKHORST – Voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk of meer willen weten over de mogelijkheden en regelgeving voor vrijwilligerswerk, heeft de gemeente Bronckhorst een digitaal steunpunt ingericht: www.bronckhorst.nl/vrijwilligerswerk.
Met dit steunpunt is nu binnen de gemeente één centrale plaats met alle wetenswaardigheden over vrijwilligerswerk in Bronckhorst voor handen.

Op de website worden vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar gebracht en kunnen inwoners en vrijwilligersorganisaties, zoals verenigingen, tevens terecht voor tips en informatie over zaken als afspraken en eventuele vergoedingen. Ook is er op de site een prikbord waar organisaties zaken kunnen uitwisselen. Bijvoorbeeld: een toneelvereniging zoekt kostuums, de historische vereniging kan deze leveren.

Bronckhorst stimuleert het doen en aanbieden van vrijwilligerswerk. Uitgangspunt hierbij is dat alle mensen meedoen in de samenleving. Vrijwilligers dragen bij aan de zorg voor welzijn en leefbaarheid in de gemeente. Met de website wil Bronckhorst vrijwilligerswerk behouden en versterken. Daarnaast kan vrijwilligerswerk voor uitkeringsgerechtigden de opstap betekenen naar een betaalde baan. Bronckhorst doet daarom een sterk beroep op vrijwilligersorganisaties om hun vacatures te melden op de website en uiteraard ook op de potentiële vrijwilligers om op zoek te gaan naar een vacature.

Naast het digitale vrijwilligerssteunpunt, kent Bronckhorst ook fysieke steunpunten van de Stichting Samenwerken Welzijn Bronckhorst (SSWB). In de vijf grote kernen van de gemeente heeft de SSWB inloopspreekuren. Als potentiële vrijwilligers hulp nodig hebben bij het vinden van vrijwilligerswerk, dan kunnen ze hier terecht om samen met een SSWB-medewerker de digitaal gemelde vrijwilligersvacatures te verkennen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.