Certificaat voor CO2 reductie

BRUMMEN – Burgemeester Niels Joosten en wethouder Hennie Beelen van de gemeente Brummen ontvingen maandag een certificaat omdat de gemeente in 2010 de CO2–uitstoot met 407 ton heeft teruggebracht. Een mooi resultaat, bereikt dankzij alle inwoners van de gemeente, want door gft-afval gescheiden te houden van het restafval, leveren zij een flinke bijdrage aan de milieudoelstellingen op het gebied van CO2 –reductie.

Het certificaat ‘CO2 –emissie reductie’ werd uitgereikt door Hannet de Vries, directeur van afvalverwerker VAR in Wilp-Achterhoek. VAR verwerkt het gft-afval uit Brummen in een grote composteerinstallatie met een vergister. Groente-, fruit- en tuinafval wordt hiermee omgezet in compost én ‘groene’ energie: biomassa (hout) en biogas. Zo vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen en natuurlijke grondstoffen en neemt de uitstoot van het schadelijke broeikasgas CO2 af.

De inwoners van de gemeente Brummen hebben in 2010 samen 1.869 ton gft-afval verzameld en gescheiden ingeleverd. De VAR heeft becijferd dat dit met de verwerking tot compost en ‘groene’ energie gelijk staat aan een reductie van de CO2 –uitstoot met 407 ton. Dat is evenveel als de uitstoot van CO2 bij 2,5 miljoen autokilo-meters – foto Peter Lous

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.