Huidtherapie Dermedicare in Paramedisch Centrum

DIEREN – (Business & Shopping) Vanaf 1 oktober maakt Dermedicare, de praktijk voor huid- en oedeemtherapie van Inge Teunissen, onderdeel uit van het Paramedisch Centrum in Dieren. Teunissen is tevens werkzaam in Gelre Ziekenhuizen in Zutphen, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapie (NVH) en bij het kwaliteitsregister paramedici (KP).

Teunissen: “Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van een zieke of beschadigde huid. Dat kan bijvoorbeeld acné zijn, maar ook couperose, pigmentstoornissen, littekens of kleine cysten in de huid. Vaak hebben mensen met huidproblemen gevoelens van schaamte waardoor de stap naar de arts of specialist net iets te groot is. Een huidtherapeut kan dan uitkomst bieden. Het komt overigens steeds vaker voor dat huidtherapeuten samenwerken met dermatologen, chirurgen en plastisch chirurgen. Voordeel voor de patiënt is ook dat de behandeling, bij een doorverwijzing van een arts of specialist, grotendeels in aanmerking komt voor vergoeding”.
Meestal kiest Teunissen voor een combinatie van verschillende behandelmethodes, aangezien zij daarmee de beste resultaten behaalt. Daarnaast staat zij voor een goede nazorg. “Iedereen ervaart dingen anders, zo is het ook bij huidziektes. Toch speelt het psychische aspect bij deze aandoeningen vaak wel mee. En daar maag ook aandacht voor zijn”.
De meest voorkomende klachten bij vrouwen zijn beharing en bij de jeugd acné. “Overbeharing is goed behandelbaar door bijvoorbeeld laserbehandeling. Met ongeveer zes tot acht behandelingen kan zeventig procent van de haargroei weggenomen zijn. Het overige haar is dan dunner en valt minder op”, aldus Teunissen. Ook voor acné is er een goede behandeling mogelijk. “De behandeling bestaat uit een reiniging en een diepte-reiniging. Bij diepte-reiniging worden comedonen, mee-eters en ontstekingen verwijderd. Zeker wanneer de behandeling wordt ondersteund door medicatie van een dermatoloog, kan iemand vlot van zijn klachten af zijn”.
Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend informatie vragen of een afspraak maken met Dermedicare via tel. 06 – 48544723 of via e-mail. info@dermedicare.nl. Meer informatie vindt men op www.dermedicare.nl of www.paramedisch-centrum-dieren.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.