40 Jaar De Boerderij Beekbergen

BEEKBERGEN – De Boerderij in Beekbergen, voorheen een jeugd- en jongerencentrum, bestaat dit jaar veertig jaar en dat wordt aankomend weekend gevierd met diverse evenementen voor jong en oud. Was het vroeger nog een jeugd- en jongerencentrum, tegenwoordig noemt het bestuur De Boerderij liever een plek voor iedereen om elkaar te ontmoeten.

 

Begin van het jaar was het nog erop of eronder voor De Boerderij, de financiën liepen niet lekker, er waren onvoldoende vrijwilligers en het toenmalige bestuur legde het bijltje erbij neer. In februari trad het nieuwe bestuur aan, met Debby Engel als voorzitter. “Ik ben altijd positief gebleven. Vroeger heb ik een leuke tijd in Beekbergen beleefd, mede dankzij De Boerderij. Die leuke tijd die ik heb gehad, wil ik anderen ook meegeven”, aldus de voorzitter. Engel ziet een Beekbergen zonder De Boerderij absoluut niet voor zich. “Het is hier gemoedelijk, iedereen is gelijk en iedereen is welkom. Dat wil ik nog steeds uitstralen”.

In die veertig jaar is er natuurlijk veel veranderd. “Heel veel”, zegt Debby. Oud-voorzitter Herman Konink beaamt dat. “Debby zit nu een beetje in hetzelfde schuitje als ik. Toen ik in 1990 begon was het ook een slechte tijd. Mij is het toen gelukt en ik hoop van harte dat het Debby nu ook weer lukt”, vertelt Konink. Toch zijn de tijden veranderd. “Niet alleen het muziekgebeuren is veranderd, er zijn nu ook veel meer mogelijkheden”, zegt de oud-voorzitter. “Daar komt bij dat er nu zoveel meer aanbod is. Mensen hebben nu de keus waar ze wel of niet heengaan. Vroeger was het meer vanzelfsprekend dat wanneer je in Beekbergen woonde je naar De Boerderij ging”, aldus Engel. En, er is nog een verschil. De prijs voor een artiest is enorm gestegen. “Toen Marco Borsato zijn eerste singel uitbracht, boekten we hem voor 1500 gulden voor een hele avond, de hele zaal zat vol”, vertelt Konink enthousiast. “En als je nu Jan Smit een half uurtje wil hebben, betaal je met gemak 15.000 euro, zegt Engel.

Dat de tijden veranderd zijn is duidelijk, maar Engel geeft de hoop niet op. “Om de week komt er nu een cola-disco op de zondagmiddag voor groep 6,7 en 8, iedere donderdagavond is het café open en doordeweeks oefenen er bandjes en een keer per maand biedt De Boerderij een groot feest aan”, vertelt de voorzitter. Het komt weer een beetje op gang, maar er moet ook nog heel wat gebeuren. Daarom houdt het bestuur op 27 oktober een brainstormsessie. Een ieder uit het dorp kan meedenken. “Geen een idee is stom. We willen erachter komen waar behoefte aan is zodat wij op die behoefte in kunnen spelen”, vertelt Engel. Wie mee wil brainstormen of een goed een idee heeft, kan voor 14 oktober een e-mail sturen naar info@boerderijbeekbergen.nl.

Voor het allemaal zover is, is het eerst feest in De Boerderij op 7, 8 en 9 oktober. Vrijdag 7 oktober staat helemaal in het teken van De reunie. De deejays Kees en André en de band Shake the Snake nemen de bezoeker mee op een muzikale reis door de tijd. Veertig jaar De Boerderij, dus ook veertig jaar muziek. Het feest begint om 21.00 uur en de entree is helemaal gratis.
Op 8 oktober kan men een tentoonstelling over De Boerderij bezoeken of de receptie bezoeken, of allebei. De Boerderij is deze dag omgetoverd tot een heus museum. Een heus museum. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan men alles komen bekijken, de entree is gratis. Wie geen zin heeft om te feesten, maar wel wil laten weten blij te zijn dat De Boerderij alweer veertig jaar bestaat, kan komen toasten tijdens de receptie, ook op 8 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur.

In de avond is het dan tijd voor het echte grote Jubileumfeest. Het dak gaat eraf en de band Flame zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. De deur gaat om 20.30 uur open. De entree bedraagt 5 euro, kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar.
Op zondagmiddag 9 oktober is er een feestje voor iedereen die nog niet oud genoeg is om met de auto te komen. De entree is gratis en om 14.00 uur begint het. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. – Foto Lotte Bienias.
 

www.boerderijbeekbergen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.