Raad tegen permanente bewoning Vinkenweide

BRUMMEN – Het college van Brummen ziet graag dat het terrein van de Vinkenweide ontwikkeld zou worden. Daarom is men bereid ook zorg en/of wonen toe te staan op het voormalige recreatiecentrum. Donderdag liet de gemeenteraad weten hier bepaald niet gelukkig mee te zijn.

Het terrein van de Vinkenweide aan de Eerbeekseweg 3 staat al sinds 1995 te koop. Sinds 1998 is, na een verwoestende brand in het partycentrum, de bedrijfsvoering beëindigd. Sindsdien probeert de eigenaar zijn terrein te verkopen, echter zonder succes. Enkele projectontwikkelaars hebben interesse getoond, maar haakten af nadat bleek dat de gemeente Brummen nogal wat eisen en beperkingen stelt aan de invulling van het terrein, dat enkel een recreatieve functie mag hebben. In januari vorig jaar, naar aanleiding van een verzoek van de eigenaar van de Vinkenweide, heeft de raad nog besloten vast te houden aan een invulling met recreatie en/of horeca.
Het college heeft onlangs besloten mogelijk een combinatie van recreatie met wonen en/of zorg toe te staan. Dit om het terrein aantrekkelijker te maken voor herontwikkeling en eventuele verkoop, zodat de Vinkenweide niet verder verpaupert.
Dit besluit is donderdag ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraad, die zich niet kan vinden in dit standpunt. Het CDA diende een motie in, waarin in ieder geval permanente bewoning wordt uitgesloten. De bouw van woningen is onbespreekbaar voor het CDA, aangezien nieuwbouw ten koste gaat van het aantal woningen dat elders in de gemeente mag worden gebouwd. Deze motie is ondersteund door PvdA en IPV, die daarmee haar eigen wethouder Hennie Beelen afviel, die de motie had ontraden. Dat Beelen dit deed, heeft bij de raad het vermoeden doen rijzen dat het college geen bezwaar heeft tegen permanente bewoning. Een optie die in ieder geval voor CDA en PvdA niet bespreekbaar is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.