Home / Regio / Protest tegen bezuinigingen: huisartspraktijken donderdag dicht

Protest tegen bezuinigingen: huisartspraktijken donderdag dicht

REGIO – De huisartsengroepen in onder andere regio Velp, Rheden en Dieren doen op donderdag 6 oktober mee aan een manifestatie in de Rai in Amsterdam. De huisartsen, assistentes en verpleegkundigen protesteren hier tegen de bezuinigingen op de gezondheidszorg.

De minister van Volksgezondheid wil een bezuiniging doorvoeren van 20.000 euro per huisartsenpraktijk. In totaal levert dit 132 miljoen euro op. Huisartsen en medewerkers van de praktijken zijn bang dat zij volgend jaar de dienstverlening moeten verminderen, omdat er te weinig geld is. De huisartsen, assistentes en verpleegkundigen gaan donderdag naar een landelijke bijeenkomst in de Rai, die wordt georganiseerd door hun beroepsvereniging en verschillende andere organisaties in de huisartsenzorg. Ze willen de politiek Den Haag wakker schudden en duidelijk maken dat deze bezuiniging tot slechtere zorg zal leiden.

Huisartsen zijn de afgelopen jaren steeds meer mensen in hun praktijk gaan behandelen die voor die tijd ergens anders naar toe moesten voor hulp. Chronische patiënten krijgen nu dicht bij huis de zorg die zij nodig hebben en tegelijkertijd wordt er flink bezuinigd op de veel hogere kosten van het ziekenhuis. Meer zorg door de huisarts heeft tot gevolg dat de kosten van huisartsenzorg ook hoger uitvallen. Deze hogere kosten worden volgend jaar ineens bezuinigd. De huisartsen zullen zich genoodzaakt zien hun zorg te verminderen en patiënten weer eerder naar het ziekenhuis te verwijzen. Dit leidt dan weer tot hogere kosten voor ziekenhuiszorg, waarvoor de zorgpremie omhoog moet, zeggen de huisartsen.

Omdat de huisartsen in de regio donderdag 6 oktober naar Amsterdam zijn, zijn de praktijken gesloten. Mensen kunnen voor spoedgevallen terecht bij de huisartsenpost in Ziekenhuis Velp. Op de website van de diverse praktijken kunnen patiënten terecht voor meer informatie. De apotheken blijven wel open.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.