Vurige en natte opendag

DIEREN – De opendag van de Dierense brandweer, zaterdag, is vurig en nat verlopen. Bezoekers mochten volop deelnemen aan spectaculaire demonstraties, waaronder het blussen van een in brand staande pop. Met het spuitspel (foto) ervaarden de kinderen hoe het is om een echte brandslang vast te houden.

Ook kon men in de nieuwe kazerne aan de Harderwijkerweg ervaren hoe het is om een tent in te gaan die in vlammen staat, natuurlijk met bescherming op. Wat ook de indruk wekte, was de demonstratie van de brandweerlieden die voordeden hoe zij beknelde mensen uit een auto bevrijden met speciaal gereedschap. Naast de spannende demonstraties mochten de bezoekers ook achter het stuur klimmen van brandweerauto’s in allerlei verschillende uitvoeringen. De kazerne is al sinds mei dit jaar open, maar nog niet eerder konden belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen.
Voor de bezoeker was het een spannende, interessante en inspirerende dag, voor de brandweer had de opendag ook iets wervends. Het Dierense brandweerkorps kampt al enige tijd met een vrijwilligerstekort. Door informatie te verstrekken, antwoord te geven op vragen en te laten zien wat het werk van de brandweer inhoudt, hoopt het korps mensen te hebben geënthousiasmeerd. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.