Burgemeestersechtpaar Ereburger

APELDOORN – Scheidend burgemeester Fred de Graaf en zijn echtgenote Harma de Graaf – van Buien, wonend in Loenen, zijn tijdens een bijzondere raadsvergadering op 29 september benoemd tot ereburgers van de gemeente Apeldoorn. Wethouder Rob Metz overhandigde de zilveren wapensleutel, verbonden aan het Apeldoornse Ereburgerschap.

Het Ereburgerschap wordt als hoogste blijk van waardering toegekend aan iemand die zich op baanbrekende wijze heeft ingezet voor de Apeldoornse samenleving. Fred de Graaf, sinds 1998 burgemeester van Apeldoorn, gaf op voorbeeldige wijze invulling aan het burgemeestersambt. Hij maakte zich bijzonder verdienstelijk voor het lokaal bestuur en in het bijzonder voor het ambt van burgemeester. Kenmerkend voor De Graaf is zijn tomeloze inzet over een zeer lange periode voor de publieke zaak. In moeilijke periodes heeft hij laten zien dat individueel leiderschap en inzet het verschil kunnen maken.
In alles is mevrouw Harma de Graaf – Van Buizen altijd zijn niet aflatende steun en toeverlaat geweest. Soms op de achtergrond, soms naast haar echtgenoot, maar altijd aanwezig om hem te ondersteunen.
Het Ereburgerschap van Apeldoorn is sinds de toetreding van De Graaf ook toegekend aan Gerda kroeze, Roel Visser, Bert de Boer, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.