Doesburger commandant NL-leger

DOESBURG – Generaal Mart de Kruif wordt de nieuwe commdant van de Nederlandse Landstrijdkrachten. Hij neemt op 25 oktober het commando over van luitenant-generaal Rob Bertholee. Voorafgaand aan deze overdracht wordt De Kruif op 17 oktober bevorderd tot luitenant-generaal. De overdrachtsceremonie vindt plaats op de legerplaats Oldenbroek in ’t Harde.

De Stadspartij, die dit bericht meldde aan deze krant, laat weten dat ze supertrots zijn dat een gewaardeerde Doesburger deze bevordering en uitdagende taak krijgt. Vorig jaar bood de partij generaal-majoor De Kruif al een welkom-thuis-taart aan nadat hij weer thuis was van een missie in Afghanistan.
Generaal-majoor De Kruif begon zijn carrière in 1977 aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. In 1991 voltooide hij de Hogere Militaire Vorming en in 1994 volgde hij een opleiding aan de Führungsakademie van de Duitse Bundeswehr. Na een plaatsing bij de Directie Operaties van de landmachtstaf te Den Haag, werd hij geplaatst in Seedorf, waar hij het commando voerde over 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers. In 2001 werd hij uitgezonden naar Bosnië om dit bataljon te leiden als onderdeel van SFOR 11.
In 2002 studeerde De Kruif aan het Amerikaanse US Army War College, waarbij hij slaagde voor de Master of Strategic Studies. Hierna vervulde hij verschillende functies aan de Landmachtstaf en de Defensiestaf. In 2007 werd hij commandant van 43e Gemechaniseerde Brigade te Havelte. Van eind oktober 2008 tot begin november 2009 was De Kruif Commander Regional Command South in Kandahar, Afghanistan. In die functie was hij verantwoordelijk voor 45.000 ISAF-manschappen. Sinds mei 2010 is Mart de Kruif Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten – archieffoto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.