Start werkzaamheden geluidsschermen A12

VELP – Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek. Begin oktober starten de werkzaamheden aan de geluidsschermen. Een beperkt deel van de huidige schermen blijft staan, het grootste deel wordt vervangen door nieuwe en hogere schermen. Direct aanwonenden moeten rekening houden met maximaal één maand geen geluidscherm.

Gekozen is voor een bouwmethode waarbij het slopen en bouwen kort achter elkaar plaatsvinden. Door op drie gedeelten te werken kunnen de werkzaamheden relatief snel worden uitgevoerd, waardoor de periode van hinder zo kort mogelijk is. Daarnaast wordt de bouwhinder beperkt door gebruik te maken van geboorde fundatiepalen en niet van traditionele heipalen. Aan- en afvoer van materiaal voor de geluidsschermen vindt zoveel mogelijk plaats vanaf de A12. Daartegenover staat dat de hinder van wegverkeergeluid voor de omgeving in deze periode vrij groot is. Afgesproken is dat ieder gesloopt schermdeel binnen maximaal één maand vervangen is door het nieuwe schermdeel.

Circa vier maanden wordt aan beide zijden van de A12 gewerkt aan de geluidsschermen. Aan de Velpse zijde worden nieuwe schermen gebouwd tussen knooppunt Velperbroek en het Spoorviaduct. De werkzaamheden aan de Arhemse zijde vinden plaats langs de delen Geitenkamp – Spoorviaduct en Spoorviaduct – knooppunt Velperbroek. De oude geluidsschermen ter hoogte van de viaducten en tunnels zijn al verwijderd en vervangen door tijdelijke geluidsschermen. Nadat de nieuwe schermen zijn geplaatst, worden de tijdelijke schermen weer verwijderd. Dit naar verwachting voorjaar 2012.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.