Rotra neemt Scania gastrekker op LNG in gebruik

DOESBURG – Rotra heeft de beschikking gekregen over een Scania gastrekker, welke is voorzien van een LNG-tanksysteem. Doel is de milieu-impact van haar activiteiten verder te verlagen, een voortdurend proces bij de Doesburgse transporteur.

Nadat eerder dit jaar de nodige ervaring is opgedaan met een Scania gastrekker op CNG, zet Rotra nu de trekker op LNG (Liquefied Natural Gas) in teneinde de milieu-impact van haar activiteiten verder te verlagen. LNG is de vloeibare vorm van CNG (Compressed Natural Gas) en kent als voordeel dat het in gekoelde vorm onder hoge druk opgeslagen wordt. Hierdoor kan er aanzienlijk meer brandstof worden meegevoerd waarmee de actieradius van de trekker toeneemt. De trekker is daarnaast zo’n 70% stiller dan een dieseltruck.

Het Scania P310 trekkerchassis is in basis geschikt voor CNG (Compressed Natural Gas) of biogas. Scania Nederland heeft de trekker binnen haar eigen netwerk omgebouwd naar LNG. Hiervoor is een 415 liter RVS tank aan het chassis gemonteerd die geschikt is voor de opslag van LNG. Aangezien Scania vanuit het modulaire concept voorzieningen heeft om de accu’s achterin het chassis te bevestigen, beslaat deze tank de ruimte vóór het achterwiel. De trekker heeft een wielbasis van 3550mm. Door deze oplossing hoeft de koppelschotel niet verhoogd te worden. De basis van de 4×2 trekker wordt gevormd door het nieuwste 5-cilinder 9,3-liter motorenplatform dat gebruikt wordt voor de Euro 5 en EEV (Enhanced Environmentally-friendly Vehicle) dieselmotoren.

Bij Rotra staat niet alleen de ontwikkeling van innovatieve transportoplossingen hoog in het vaandel. Zo vormt de ontwikkeling van een eigen loswal bij de vestiging in Doesburg een milieuvriendelijk alternatief voor het steeds meer vastlopende containervervoer per vrachtwagen. Eind 2010 voorzag Rotra haar Warehouse van zonnecellen waarmee een jaarlijkse uitstootvermindering van 48.000kgs CO2 bewerkstelligd wordt. Verder introduceerde Rotra het product Rotra Green Footprint waarmee het wegtransportzendingen 100% klimaatneutraal verzorgt.

Koninklijke Rotra is een familiebedrijf dat sinds 1909 actief is als vertrouwd logistiek dienstverlener en is met 550 medewerkers en vestigingen in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam/Schiphol, Antwerpen, Kampenhout en Brussel/Brucargo meer dan ooit een innovatieve one stop logistics shop.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.