Voorbereiding Carmina Burana in volle gang

BRUMMEN – De Carmina Burana, het spectaculaire werk van de Duitse componist Carl Orff, wordt in het najaar van 2012 in Brummen uitgevoerd door een projectkoor van een groot aantal zangers, een kinderkoor, een projectharmonie, fanfareorkesten en drie solisten. De voorbereidingen zijn in volle gang.

In het voorjaar is een start gemaakt met de werving van zangers en muzikanten. Tegen de zomervakantie was ongeveer de helft van het te verwerven aantal koorleden bereikt. Deelname is overigens niet vrijblijvend. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd, die eventueel in termijnen betaald kan worden. De laatste weken is weer actief geworven om onder andere de mannenstemmen op het gewenste aantal te krijgen. Binnenkort zijn daarover nog een aantal gesprekken met mannenkoren in de regio. De bezetting van het koor ligt nu al op het respectabele aantal van 70 deelnemers. Streven is om begin oktober op minimaal 80 leden te zitten, een aantal dat nodig is om het gewenste muzikale kwaliteitsniveau te kunnen halen. Met de plaatselijke muziekkorpsen wordt op dit moment gesproken over een gezamenlijk begeleidingsorkest, versterkt met regionale musici. De muzikale leiding zal in handen zijn van de zeer ervaren dirigent Jan Jaap Nuiver.

Binnenkort gaat de projectgroep met het bestuur van de Culturele Stichting Brummen het verdere verloop van het project afstemmen. Het gaat immers over een groot project met forse zakelijke verplichtingen. Maar de voorbereidingen liggen volop op koers. De repetities starten in januari 2012 en de uitvoeringen zijn gepland op 3 en 4 november 2012. De uitvoeringen zullen een onderdeel zijn van de festiviteiten ter gelegenheid van de viering van het vierde lustrum van de Culturele Stichting.

Enthousiaste zangers, zangeressen en muzikanten kunnen voor informatie en aanmelding nog contact opnemen via carmina@brummencultuur.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.