Klarenbeekse trekkers rijdens over de Grossglockner

KLARENBEEK – Bij de mannen van de familie Spijkerbosch uit Klarenbeek bestond al heel lang de wens om een keer met hun vier oldtimer tractoren mee te doen aan een trekkertoertocht naar de Grossglockner in Oostenrijk. Ze hebben het woord bij de daad gevoegd en op maandag 12 september vertrekken Eric en Alwy met de vrachtwagen naar Oostenrijk, na veel gesleutel, voorbereiding en planning.

Marga Spijkerbosch-Van der Gouw, echtgenote van Eric, vertelt over de reis: “Na twee dagen en een kleine 1000 kilometer verder kwam de vrachtwagen met de vier tractoren, mountainbikes en bagage aan in Fusch, aan de Hochalpenstrasse (Oostenrijk). Er volgde een warme verwelkoming door de reeds gearriveerde familie en bekenden. De gastvrije boerenfamilie maakte geen bezwaar tegen de omdoping van hun boerderij in Hollandse kleuren en kampvuren in de avonden”.

Voordat de 10e Grossglockner Hochalpenstrasse tocht voor oldtimer-tractoren van start ging, had de familie Spijkerbosch al heel wat afgetoerd in de bergen. Door de gemonteerde zitbanken achterop de tractoren van Eric en Alwy was het mogelijk om de meegereisde familie mee naar boven te nemen, zodat iedereen kon genieten van de prachtige vergezichten en het mooie weer.

Een groot aantal tractoren deed mee aan de tocht. Marga: “Op zaterdag 17 september moest iedereen vroeg uit de veren om op tijd aan de start te verschijnen in Fusch. Tijdens het starten van de ruim 780 tractoren, komend uit heel Europa, viel de regen met bakken uit de lucht. Na ruim een uur trok de bewolking echter snel op en liet de zon zich verder de hele dag zien. Doelstelling was om de Fuscher Törl (2460 meter hoog) te bereiken. Dit lukte met alle vier tractoren, wat voor iedereen toch wel een emotioneel moment was. De lange tijd van voorbereiding en planning was toch niet voor niets geweest. Een aantal tractoren, inclusief de Spijkerboschjes, pakten de kans om de 21 km verder gelegen Franz Josef Gletsjer te bereiken. Dit betekende eerst weer dalen naar +1900 meter om daarna te stijgen naar + 2570 meter. De trekkers hebben het volbracht zonder calamiteiten of reparatie door de monteurs Mike en Jordy”.

De terugreis leverde geen problemen op. Marga: “Moe maar voldaan arriveerde de familie ‘s avonds weer op de boerderij, waarna ze met de bus vertrokken richting rennersbal in Bruck. Hier ontmoeten alle tractorliefhebbers elkaar onder het genot van de nodige drankjes en gezellige Oostenrijkse muziek. Zondag werd de vrachtwagen weer geladen met de tractoren, voor de terugreis naar Nederland. Maandagmorgen vertrok de vrachtwagen voor de terugreis.

www.traktorwm.at

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.