Zevenaar maakt zich op voor viereing 525 jaar stadsrechten

ZEVENAAR – In 2012, om precies te zijn op 24 januari, heeft de gemeente Zevenaar 525 jaar stadsrechten. Dit feit mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Vandaar dat de gemeente zowel een interne als een externe werkgroep heeft samengesteld. Daarin wordt met elkaar afgestemd hoe invulling wordt gegeven aan dit jubileum. Geld is er niet voor beschikbaar.

Het is de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van al bestaande activiteiten en evenementen. Daarbij wordt gestimuleerd om dit heugelijke feit als thema te hanteren door organisaties en instellingen die in 2012 hun activiteiten vorm en inhoud geven. Het zou mooi zijn als dit tot uitdrukking zou kunnen komen in zowel de kern Zevenaar als ook in de andere kernen van de gemeente.
In de gemeente zijn tal van mooie initiatieven. Zij daagt hen dan ook uit om speciaal voor het jubileumjaar er een extra tintje aan te geven of te zoeken naar bijvoorbeeld andere samenwerkingsverbanden.
Het gemeentebestuur vindt het in een tijd waarin fors bezuinigd moet worden, niet passen om veel gemeenschapsgeld uit te geven aan feestelijke activiteiten. Er wordt dus geen apart budget beschikbaar gesteld. De gemeente heeft als uitgangspunt vastgesteld dat zij geen nieuwe evenementen of activiteiten gaat organiseren Door op zoek te gaan naar de mogelijkheden om samen te werken, kan er tot een mooi programma worden gekomen dat voor en door iedereen is samengesteld.

Een aantal enthousiaste vertegenwoordigers van externe organisaties is bereid met de gemeente mee te denken en te zorgen voor de nodige verbindingen en contacten, het uitwisselen van ideeën en een aantal zaken met elkaar af te stemmen. De rol van de gemeente is in hoofdzaak stimulerend, faciliterend en coördinerend.
Binnenkort worden alle Zevenaarse organisaties aangeschreven, zodat ze verder geïnformeerd worden over de bedoelingen. Ook op de website van de gemeente, www.zevenaar.nl, zal regelmatig nieuws te vinden zijn.
Er is door de gemeente een apart e-mailadres aangemaakt, waar men met vragen terecht kan. Dit adres is: 525@zevenaar.nl. Nadrukkelijk wijst de gemeente erop dat dit adres niet bedoeld is om allerlei commerciële initiatieven onder de aandacht te brengen of vanuit organisaties subsidieverzoeken in te dienen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.