Ambelina JB succesvol op WK

BRUMMEN – Begin augustus waren de Nederlandse Kampioenschappen voor jonge springpaarden in Ermelo. Na drie zware springwedstrijden, heeft de 6-jarige Ambelina JB (het paard van Joop Breukink) een superprestatie neergezet. Na twee dagen aan de kop te hebben gestaan, werd ze in de finale tweede bij de 6-jarige paarden. Hiermee haalde ze samen met haar ruiter Robert Puck, een startbewijs binnen voor de Wereld Kampioenschappen voor jonge paarden in Lanaken (BEL).

Afgelopen week was het zover; Ambelina JB ging van start op Stoeterij Zangersheide in Lanaken, waar ze prachtige resultaten heeft neergezet. Zo werd ze op donderdag 10e in een deelnemersveld van 278 starts. Op vrijdag stond het parcours iets zwaarder en maakte ze een klein foutje, waardoor ze totaal over beide dagen 22ste stond. Met dit resultaat, plaatste ze zichzelf bij de veertog beste 6-jarige paarden voor de finale op zondag.
En zondag was er ook écht een finale. Menig combinatie aan start voor Ambelina JB maakte een foutje, waardoor er na 20 starts pas twee foutloze combinaties waren. Dit maakte alles extra spannend toen Robert Puck met Ambelina JB de ring in kwam. Zij deed enorm haar best en sprong foutloos rond, waarmee ze een startbewijs ontving voor de barrage. Met totaal negen barragekandidaten was de spanning te snijden. Ambelina JB deed haar best in een alles of niets rit om het Wereld Kampioenschap, maar moest helaas twee springfouten incasseren, wat haar een fantastische 7e plaats opleverde.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.