Home / Rozendaal / Hoog bezoek op Dorpsschool

Hoog bezoek op Dorpsschool

ROZENDAAL – De Dorpsschool in Rozendaal kreeg onlangs hoog bezoek. Een delegatie van het ministerie van Onderwijs uit Bangladesh kwam langs om te kijken naar de lesmethode voor Engels op de school. In Rozendaal wordt al een aantal jaren Engelse les gegeven vanaf groep 1. Inmiddels heeft de school een hoogkwaliteitsniveau behaald. In Bangladesh is gestart met het negenjarig project English in Action, met als doel het Engels in het land op een hoger niveau te brengen. Momenteel is Engels de tweede taal in Bangladesh. Dick van Manson, directeur van de Dorpsschool, heeft informatie gegeven over het project op zijn school en over de relatie tussen de school en de overheid. Karen Laseur, leerkracht van groep acht, heeft uitgelegd hoe het Engels in de praktijk wordt gegeven. Een aantal teamleden heeft een Engelse les laten zien. De school en delegatie uit Bangladesh waren het zeker eens over de doelen: het Engels op een hoger niveau krijgen, om zo optimaler deel te kunnen nemen aan de wereldeconomie en kennis, begrip en respect voor andere culturen ontwikkelen.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.