40 jaar Kerkenmarkt

EERBEEK – Volgens een jarenlange traditie houdt de Protestantse Gemeente in Eerbeek op de eerste zaterdag in oktober de kerkenmarkt. Dit jaar is dat voor de veertigste keer. Honderden mensen zijn op de been om de kerkenmarkt in de Kruiskerk goed te laten verlopen. De commissie is tevreden over de inbreng van dit jaar en verwacht dan ook een mooie opbrengst.

Nadat het kerkdak geheel is vernieuwd, is na inspectie ook gebleken dat de toren aan een groot onderhoud toe is. De leien van de spits moeten worden vervangen en ook aan het voegwerk en de wijzerplaten moet onderhoud worden gepleegd. Een mooi doel om deze kerkenmarkt te laten slagen.
Rond de kerk staan weer veel kramen met onder andere huishoudelijke spullen, curiosa, antiek, speelgoed, fruit, bloemstukjes, cd’s en meer. Het rad van avontuur biedt kans op mooie prijzen en ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Bij goed weer kunnen de jongere kinderen zich op het springkussen vermaken. Het laatste half uur van de markt, worden grote tassen voor 5 euro verkocht. Deze mag men zelf vullen met spullen naar keuze. De kerkenmarkt is op 1 oktober van 09.00 tot 15.00 uur geopend, rondom de Kruiskerk aan de Dr. Grunningstraat in Eerbeek.

In de herfst van 1971 is bij hotel Nijk, het huidige Spoorzicht, de eerste bazaar gehouden. Doude van troostwijk nam dit initiatief. Ze verzamelde een aantal mensen om zich heen en hoewel het grootste deel van die eerste bazaar bestond uit spelletjes, waren er ook boeken, kleding en rommelkramen. Ook was er een gevarieerde stand met levensmiddelen.
De eerste tientallen jaren werd de bazaar om de twee jaar gehouden. Toen de Bongerd klaar was, werd de bazaar in de kerk en de Bongerd gehouden. Inmiddels was er een ophaaldienst gekomen die het hele jaar door spullen ophaalde. Toen werd de bazaar weer in hotel Nijk gehouden.
Later zijn er mensen van de Gereformeerde kerk in de commissie gekomen. Vanaf die tijd is er jaarlijks een rommelmarkt in de kerk aan de Dr. Grunningstraat.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.