Musica Allegra opent met muziekpodium

DIEREN – Musica Allegra in Dieren luidt het nieuwe muzikale jaar in met een muziekpodium op zaterdag 1 oktober van 13.00 tot 17.00 uur bij winkelcentrum Calluna, bij Theothorne. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en daarmee ook de lessen voor zang en instrumenten voor jong en oud.

Musica Allegra is er trots op dat zij doorgaat met het geven van lessen in de gemeenten Rheden, Brummen, Doesburg en Rozendaal. Het was nog even spannend voor de muziekschool of zij nog wel les konden blijven geven. De subsidieregeling van de gemeente Rheden zou eindigen en het cultuurbedrijf waar Musica Allegra zich in zou kunnen vestigen, was ook nog niet af. Daarom krijgt de Dierense muziekschool opnieuw een jaar subsidie. In ruil voor 30 lesuren algemene muzikale vorming op scholen en 38 uur steun geven aan harmonie- en fanfareverenigingen, orkesten en ensembles, ontvangt Musica Allegra 180.000 euro voor een jaar.
Onder het genot van een kop koffie wordt er tijdens het muziekpodium veel muziek gemaakt. Verschillende ensembles laten hun muzikale talenten horen en men kan informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden van muziek- en zanglessen en de keuze van een muziekinstrument.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.