Kerk in teken textiel

DOESBURG – De Nationale textielmanifestatie, die één keer per twee jaar wordt gehouden, mag zich verheugen in een brede belangstelling. Het is een bijeenkomst voor vrouwen van alle leeftijden.

De manifestatie in de Martinikerk is dan ook niet om alleen maar te kijken, maar ook waren er leuke workshops om zelf iets te maken. Een vaas met vilt bekleden bleek niet zo heel moeilijk te zijn maar gaf een enorm leuk kunstobject. Ook was er een hoekje ingericht als tentoonstellingsruimte voor kussens die waren gemaakt door kinderen van de basisscholen in Doesburg. Zo leren ze al jong dat werken met textiel erg leuk is. Ook waren er stands waar materialen verkocht werden, zodat menigeen met een tas vol handwerkspullen huiswaarts keerde om zelf met textiel in de breedste zin van het woord aan de slag te gaan. Voor diegenen die zelf hun textiel of wol willen verven, was er verf te koop die speciaal van planten gemalen wordt in een heuse molen de Zaanse Schans uit Zaandam, de enige in Nederland die dit nog doet. Wat denkt u van breien met papiertouw? Daar werden leuke mandjes en kleedjes van gemaakt en ze zijn nog wasbaar ook. Zelfs kinderen konden aan de slag met het maken van een erg leuk popje. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.