Home / Dieren / Provincie kiest voor korte tunnel-variant in Dieren

Provincie kiest voor korte tunnel-variant in Dieren

DIEREN / ARNHEM – Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben dinsdag gekozen voor een korte tunnelbak als oplossing voor de verkeersproblemen in Dieren. Die variant staat te boek als variant ‘3 kort’. De gemeente Rheden betreurt die Provinciale keuze voor het verkeersprobleem in Dieren.

De variant ‘3 kort’ komt neer op een relatief korte tunnelbak in de N348, ter hoogte van het NS-station. In variant ‘3 lang’ (13 miljoen duurder) stond de tunnelbak tot voorbij de Wilhelminaweg getekend. Voor die oplossing schieten de door het Rijk toegezegde miljoenen echter tekort.
De gemeente Rheden laat in een eerste reactie namens het college weten: "De insteek voor de gemeente was steeds 3-lang en het is 3-kort geworden. Dat is jammer, maar het besluit hierover is aan de provincie. Wij respecteren de keuze, maar vinden het spijtig dat de provincie de traverse met de lange tunnelbak al schrapt voordat er een marktconsultatie heeft plaatsgevonden. De gemeente had deze optie graag opengehouden. Voor de inwoners van Dieren zijn wij blij dat er nu een voorgenomen besluit ligt en dat de uitvoering van het project ‘Traverse Dieren’ een stap dichterbij is gekomen."

De keuze die nu is gemaakt betekent dat niet meer rechtstreeks van de Wilhelminaweg naar de Spoorstraat kan worden overgestoken. Het plan gaat nu uit van een bundeling van de N348 en de spoorlijn ter hoogte van Landgoed Hof te Dieren. De enige onderdoorgang onder het spoor komt in de Burgemeester Willemsestraat/Kanaalweg. Wilhelminaweg, Molenweg en Harderwijkerweg blijven wat betreft het spoor gelijkvloers.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.