Atag Posbankloop groots loopevenement

VELP – Het was zondag in Velp en op de flanken van de Veluwezoom één groot loopfeest. Wandelaars, joggers en getrainde wedstrijdatleten liepen zich het vuur uit de sloffen tijdens de Atag Posbankloop.

Herman de Lange, met startnummer 4391, was één van de duizenden deelnemers. Met zijn tachtig jaren (!) was hij zelfs de oudste loper en met een tijd van 40 minuten en 56 seconden kwam de Velpenaar als 810e loper op de 6 kilometer binnen. Een prima prestatie tussen duizenden veel jongere lopers.
De Wit-Rus Vladimir Tonchinski (44) werd de winnaar van het hoofdnummer van de Atag Posbankloop; de wedstrijd over 15 kilometer. Hij troefde in een tijd van 47’48’’ Neals Strik uit Baarn en Zac Freudenburg, een in Nederland wonende Amerikaan, af tijdens een onder ideale omstandigheden verlopen race. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Nadja Wijenberg. De grootste winnaar was echter het evenement zelf, want de Posbankloop werd een waar feest voor de loopsport en voor de duizenden toeschouwers – foto: Marc Pluim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.