Warmte en lawaai trekken aandacht

EERBEEK – Het gebeurt niet veel dat een grote fabriek zijn deuren openzet, maar in Eerbeek konden geïnteresseerden zaterdag bij twee fabrieken een kijkje nemen. Vouwkartonfabriek Mayr-Melnhof Eerbeek BV en verpakkingsproducent Koninklijke Schut vierden beiden hun jubileum voor respectievelijk 350 en 125 jaar.

Belangstellenden konden eerst bij Mayr-Melnhof het vervaardigingsproces van vouwkarton zien en daarna, bij Schut, hoe van dat vouwkarton full-colour verpakkingen worden gemaakt. “We hadden gerekend op 1000 mensen, maar er zijn zeker 1500 mensen op af gekomen”, vertelt Dick Doeve, manager klantenservice bij Mayr-Melnhof. “Rond 11 uur stonden er al lange rijen voor de poort”.
Kinderen onder de twaalf jaar waren wegens veiligheidsoverwegingen niet welkom. “In de fabriek zijn veel draaiende onderdelen en cilinders te vinden. Ook moest men veel trappen op en af. Daar willen we gewoon voorzichtig mee zijn. Er zijn ook geen ongelukjes gebeurd; we hebben maar één pleistertje hoeven plakken”, vertelt de manager.
Met veel belangstelling hebben de bezoekers het hele proces bewonderd, de warmte en het lawaai werden voor lief genomen. “Met name de 180 meter lange kartonmachine werd als zeer interessant ervaren”, aldus Doeve. Wie na een uurtje rondleiding nog meer van de fabriek wilde weten, kon de fotoexpositie over de geschiedenis van Mayr-Melnhof zien, of met de bus naar de andere jubilerende fabriek. – Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.